17. toukokuuta 2015

TOP 5 kaupunkilomakohteeni

Kaupunkilomat ovat vaan niiin kivoja ja mahtavia! Itse tykkään henkilökohtaisesti enemmän kaupunkilomista kuin rantalomista esimerkiksi jossain Thaimaassa. Vaikka auringossa on kiva loikoilla ja ottaa rennosti, tylsistyisin varmasti enemmän rantalomalla kuin kaupunkilomalla. Nähtävyyksiä on enemmän ja tykkään kierrellä ympäri kaupunkia ja tietenkin shoppailla. Tässä mun top5 lomakohteeni:

1.       Barcelona
2.       Lontoo
3.       Los Angeles
4.       New York
5.       PariisiBarcelona on itselleni ehdoton ykkönen! Sain vuosi sitten 18-v. syntymäpäivälahjaksi matkan Barcelonaan ja ajankohdaksi valikoitui juuri syntymäpäiväni. Täällä blogissa matkasta onkin postaus. Viisi päivää tuntui aivan liian lyhyeltä ajalta ja koen, että en nähnyt kaikkea mitä olisin halunnut esimerkiksi FC Barcelonan peliä en päässyt vielä siellä ollessani katsomaan. Joten seuraavan kerran kun Barcelonaan pääsen, suuntani on Camp Nou. Yleensä en halua matkustaa uudestaan kaupunkiin, jossa olen ollut, mutta Barcelona on selkeä poikkeus. Kaupunki tuntui heti omalta ja täydelliseltä! Espanjalaisesta ruokakulttuurista paella on minulle uusi lempiruoka. Onneksi sitä on helppo valmistaa myös kotona. Shoppailijan unelma on hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseva Outlet – kylä, jossa merkkivaatteita myydään edullisesti.Lontoossa en ole vielä päässyt käymään ja se on selkeä kohde johon haluaisin joskus vielä päästä matkustamaan. Samaisella Lontoon matkalla olisi kiva päästä myös päiväksi Mancesteriin, ja sielläkin jalkapalloa olisi mahtavaa päästä seuraamaan. Vaikka itse olen pelannut 12 vuotta lentopalloa, jalkapallo ja muu palloilu on todella lähellä sydäntä. Lisäksi englantilainen kulttuuri kiinnostaa.Olen aina myös halunnut päästä jenkkeihin. Siellä tietenkin houkuttaa jääkiekko ja NHL.  Anaheimin peliä olisi todella mukavaa päästä katsomaan. Los Angelesissa tietenkin Hollywood ja Hollywood Walk of Fame ovat varmasti kokemuksen arvoisia nähdä. New Yorkissa näkemisen arvoisia kohteita, joissa haluaisin käydä ovat ehdottomasti Vapaudenpatsas, Times Square, Central Park sekä Broadway.


Pariisi on viides kohde, johon haluaisin joskus vielä päästä käymään. Sen lisäksi, että haluan päästä Eiffel-torniin, haluan käydä Notre Damen katedraalissa ja Disneyland:issa. Pariisissakin on Outlet – kylä, kuulemma hieman parempi kuin Barcelonassa, mutta uskon että molemmat kelpaavat shoppailijalle vallan mainiosti.


Mitkä ovat teidän suosikkilomakohteenne?

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! :--) Miun suosikkilomakohteet on berliini, lontoo ja pariisi :-) http://elamaniminunvareillani-roosa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä kohteita sullakin! kiitos kommentista! :)

      Poista